Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Vi är Sveriges mötesplats för Reggio Emilia-inspirerad pedagogik och fortbildar pedagoger och förskollärare med bland annat estetiska verktyg.

> SE VÅRT PROGRAMUTBUD

Vad letar du efter?

Våra produkter

  • Pedagogisk miljö i tanke och handling Författare: Linda Linder (red) Svenska | Häftad | Utgiven 2016 Detta är första upplagan av Pedagogisk miljö i tanke och handling (Lärarförlaget) vilken därför säljs till rabatterat pris här (den nya något utökade versionen har inte REI). Linda Linder (red) och hennes medförfattare skriver i denna antologi om vilken stor betydelse miljö och material har för hur vi kan agera, lära, skapa och tänka i och om pedagogiska rum (såväl inne som ute). I tretton inspirerande kapitel berättar de tjugo författarna – i både text och med rikt bildmaterial – ¬om hur man kan arbeta med en förskolas miljö och material för att försöka få till miljön som en tredje pedagog, vid sidan om pedagogerna och barnen. ”Vi behöver vässa blicken och titta noggrant på de ’banala’ ödmjuka tjänare som är med och sätter agendan för våra praktiker”, skriver till exempel forskaren Karin Hultman i sitt inledningskapitel, vilket denna bok säkert kan hjälpa till med.
    200:-
  • Bygga en plats för möten – ett projekt i nära relation med omvärlden Författare: Ewa Hedenkvist, Bettan Lorentzson & Camilla Meyer Svenska | Häftad | Utgiven 2018 I Bygga en plats för möten – ett projekt i nära relation med omvärlden (Lärarförlaget) bjuder förskollärarna Ewa Hedenkvist, Bettan Lorentzson och Camilla Meyer på en praktiknära inblick i hur barn och pedagoger (och föräldrar) kan arbeta projekterande i förskolan, och med sin omvärld – och hur berikande det är för alla inblandade, även för gammeltanter och betonggjutare. De berättar om såväl svårigheter (hur väljer man bland barnens många förslag) som glädjeämnen ("Nu är det inte på låtsas, nu är det inte i tanken. Nu är det på riktigt", som ett av barnen sa när byggandet av bänken kom igång) – och författarna, liksom barnen, delar här med sig av hur de undersökt, dokumenterat, reflekterat, skapat ...
    305,66:-
  • Formulera - Bild och projekt i förskolan Författare: Karin Furness Svenska | Häftad | Utgiven 2017
    462,26:-
  • Att fånga lärandet Författare: Christina Wehner-Godée Svenska | Häftad | Utgiven 2000 En bok om pedagogisk dokumentation med hjälp av olika medier. Christina Wehner-Godée delar här med sig av sin erfarenhet av pedagogisk dokumentation under sitt arbete som lärarutbildare. Boken tar avstamp i frågorna: Vad är meningsfullt att dokumentera och varför? Hur fungerar de olika hjälpmedlen? Vad kan dokumentationen få för konsekvenser i ett förändringsarbete?
    374,53:-
  • Vandrande pinnen och timjandjungeln Författare: Karin Furness och Karin Brandt-Weiss, tillsammans med pedagoger Svenska | Spiralbunden | Utgiven 2018
    104:-
  • Lyssnandets pedagogik Författare: Ann Åberg och Hillevi Lenz Taguchi Svenska | Häftad | Utgiven 2018 Boken handlar om etik och demokrati i pedagogiskt arbete. Här beskrivs arbetet med att utveckla den pedagogiska praktiken i en förskola. Med hjälp av exempel ut sin egen vardag delger Ann Åberg gruppens erfarenheter av förändringsarbete från praktikerns horisont. I konkreta exempel beskrivs hur pedagogisk dokumentation öppnar för ny förståelse av barn och deras väg till kunskap. Dåvarande lektor, nu professor vid Stockholms universitet, Hillevi Lenz Taguchi bidrar även med ett teoretiskt perspektiv på frågeställningarna. I denna rikt illustrerade bok vävs beskrivningarna av vardagsarbete samman med ett teoretiskt tänkande. Denna andra upplaga av boken innehåller en helt ny del som handlar om hur lyssnandets pedagogik kan ta form tillsammans med de yngre barnen. I två kapitel gör Ann Åberg några nedslag i ett projektarbete på en yngrebarnsavdelning. I berättelsen beskrivs hur pedagogerna gör sig lyhörda för barnens egna prioriteringar och deras sätt att förstå världen.
    470,75:-
  • Digitalt meningsskapande i förskolan Författare: Erika Kyrk Seger (redaktör) Svenska | Häftad | Utgiven 2020 I antologin Digitalt meningsskapande i förskolan delar förskollärare, pedagogistor, ateljeristor och forskare med sig av sina erfarenheter av digitalt meningsskapande i förskolan (där många av dem också är verksamma i Reggio Emilia-inspirerade förskolor). Här handlar det egentligen inte om tekniken – i alla fall inte i form av enkla digitala tips, appar eller andra quick fix som många vill sälja på föräldrar och förskolor idag – utan om hur, när och varför (de didaktiska frågorna) som digitala verktyg verkligen kan fördjupa lärandet i förskolan. Författarnas olika praktik- och forskarerfarenheter kring hur man kan arbeta reflekterande, meningsskapande och lärande med digitala verktyg tillsammans med förskolebarn, men också med kollegor, familj och samhälle gör denna antologi till en viktig bok. Dessutom med längre livslängd än många digitala verktyg har.
    367,92:-

Rör I Putsad Fasad Blir Rolig Gubbe Med Rullögon

DIGITAL FÖRELÄSNING: TA SPRÅNGET UTANFÖR RAMARNA – ATT FRÄMJA KREATIVITET I FÖRSKOLAN, 27 NOVEMBER

Kreativitet är en viktig kompetens som inte bara berikar barnens liv, utan också främjar deras kognitiva, kommunikativa, sociala och emotionella utveckling. Utforska kreativitetens roll i förskolan tillsammans med ateljerista Leicy Olsborn Björby.

Pedagogisk Dokumentation Som Soker Kommunikation Liten Puff

ATELJÉN: PEDAGOGISK DOKUMENTATION SOM SÖKER KOMMUNIKATION, 27 NOVEMBER

Heldagskurs i grafisk design för pedagoger. Inkluderar introduktion i visuell kommunikation och i hur du på olika sätt kan tydliggöra det du vill förmedla i pedagogiska dokumentationer, särskilt i hur du kan bygga en dokumentation på en vägg och hur du kan skapa berättelser i presentationer. Med: Karin Gandini

Anna Gjerde Natalie Jensen

DIGITAL FÖRELÄSNING: "DET ÄR G:ET SOM GÖR MANETEN MAGNETISK", 3 DECEMBER

Vilka utmaningar och möjligheter står vi inför när vi vill ge barnen möjlighet att utveckla språklig kompetens i meningsfulla sammanhang? Hösten 2022 anställdes sex språkutvecklare i Nynäshamn i syfte att utveckla ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt: SKUA, på de kommunala förskolorna. I den här föreläsningen problematiseras hur vi kan förstå SKUA i relation till den Reggio Emilia-inspirerade, projekterande undervisningsform som kommunen sedan tidigare tagit ställning för.