Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Workshop i vår ateljé

Reggio Emilia Institutet har en rikt utrustad ateljé på Kungsholmen i Stockholm, där vi kan erbjuda många olika slags workshoppar. Ateljén är en plats där hand och tanke får mötas genom praktiskt arbete i olika former av analoga och digitala tekniker (lera, teckning, målning …) samtidigt som man får reflektera över skapandet. Workshopparna leds av Reggio Emilia Institutets kunniga konsulter inom förskola, ateljékultur och hundraspråklighet.

 

  • Digital kommunikation 3.jpg
  • Slide 2 fotograf Karin Gandini.jpg

Ateljén består av tre rum där man kan ha workshoppar. Det finns möjlighet att hålla parallella workshoppar samtidigt i mindre grupper. Ateljén ligger i Reggio Emilia Institutets lokaler på Kungsholmen invid Konradsbergsparken. Naturen utanför fönstren har därför också sin plats i ateljén med de många olika natur- och återbruksmaterial som finns där.

Förskolor och skolor använder idag digitala verktyg. De representerar dock ofta ett konvergent lärande. I vår ateljé visar vi på alternativa sätt att använda bland annat datorer, iPads och mobiler, samt utbildar för att pedagoger ska ha möjlighet att själva arbeta så i sin egen praktik. 

Vi menar att IKT måste ställas i relation till och arbetas i dialog med förskolans övriga kontext och verksamhet. I ateljén finns möjlighet att utmanas av många olika digitala verktyg som inte behöver vara så kostsamma och som kan bli viktiga komplement till förskolans miljöer och det berättande som bland annat redan görs i dokumentationer.

Reggio Emilia Institutet erbjuder kontinuerligt öppna workshoppar och utbildningar i ateljén, vilka alla kan anmäla sig till. Dessa workshoppar presenteras i vårt öppna program. Vi kan också skräddarsy workshoppar för arbetslag eller andra grupper under dag- eller kvällstid för såväl grundläggande bekantskap med olika former av skapande som fördjupningar av olika slags materialkunskaper eller undersökande utifrån något ämne eller tema kopplat till ateljéns språk: teckning, målning, lera, konstruktion och IKT.

Kontakta VD Greger Rösnes för priser och mer info.

Aktuella workshoppar i programmet