Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Reggio Emilias pedagogiska verktygslåda

1250 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

De kommunala förskolorna i Reggio Emilia har skapat en Pedagogisk Verktygslåda.

Detta är ett digitalt fortbildningspaket för att utveckla och fördjupa Reggio Emilia-inspirerat arbete i Sverige med fokus på de 100 språken – de många olika formerna för barns och vuxnas utforskande.

Reggio Children och Istituzione – Kommunen Reggio Emilias förskolor erbjuder i samarbete med Reggio Emilia Institutet en digital verktygslåda som består av fyra filmer och två e-böcker för att lära känna teorin om de 100 språken. Dels genom Loris Malaguzzis ord, ett teoretiskt bidrag av Vea Vecchi, den första ateljeristan på förskolan Diana, och dels genom verksamheten på de kommunala förskolorna i Reggio Emilia.

Här får ni en möjlighet att digitalt besöka förskolorna i Reggio Emilia, med pedagoger och ateljeristor, och följa deras dagliga arbete. Verktygslådan låter er spegla er verksamhet mot det som sker på förskolorna i Reggio Emilia och inspireras.

Verktygslådan är framför allt riktad till pedagogistor, ateljeristor, rektorer och andra ledare som ansvarar för pedagogisk utveckling. Språket är italienska textat till svenska. E-böckerna är översatta till svenska.

När du har köpt verktygslådan är den din för alltid. Vi rekommenderar att köpa in en verktygslåda per arbetslag. Du beställer den hos oss på Reggio Emilia Institutet och laddar sedan ned den via Reggio Childrens hemsida. Instruktioner för detta får du när du har köpt verktygslådan. Verktygslådan får dock inte användas utanför förskolan i kommersiellt syfte.

 

Verktygslådan innehåller fyra filmer och två e-böcker:

  • Film 1 – De 100 språkens superkraft – i vilken Vea Vecchi ger en introduktion till teorin om de hundra språken och reflekterar över vissa begreppsliga och kunskapsmässiga knutpunkter.
  • Film 2 – Samlingens många ansikten – dokumenterar tillsammans med den tillhörande e-boken (E-bok 1) projektet med samma namn, vilket har genomförts med barnen på en 3-6 årsförskola, och som följs av
  • Film 3 – en fördjupning som ägnas åt relationen mellan teckning och lera med barnen Diego, Rayan och Francesca
  • Film 4 – En ateljé för en mångfald av språk – här får vi se vad som sker bakom kulisserna när man förbereder ateljén för ett arbete på förskolan. Den går från förskollärarnas ursprungliga reflektioner till mötet med barnen, och till förberedelsen av en kontext som gör det möjligt för barn och vuxna att hitta resurserna för att identifiera en egen ingång till utforskandet, genom sammanflätning av flera olika språk.
  • E-bok 2 – innehåller Loris Malaguzzis kommentarer till utställningarna ”Ett barn har hundra språk” (1981) och ”Mer om hundra språk” (1987). Dessa bidrog starkt till Reggio Emilia-inspirationens start i Sverige. Detta är den första volymen i den digitala förlagsserien ”Anteckningsböcker”, tillägnad Loris Malaguzzi, som tillgängliggör vissa texter som han skrivit och föredrag som han hållit vid fortbildningstillfällen, konferenser och föreläsningar för allmänheten.
  • Intro Semi Verktygslådan Slide3 1040X433
  • Intro Semi Verktygslådan Slid2 1040X433
  • Intro Semi Verktygslådan Slide 1 1040X433

Vid beställning av verktygslådan gäller följande:

För att beställa – lägg i kundvagn

Vid beställningen behöver du uppge ett namn och en mailadress per verktygslåda. Beställer du fler än en verktygslåda behöver du alltså uppge namn och mailadresser för samtliga verktygslådor som du beställer.

Vi rekommenderar att köpa in en verktygslåda per arbetslag.

 

Efter köpet av verktygslådan:

När du lagt din beställning kommer du att få ett mail ifrån Reggio Childrens hemsida där du får information om hur du skapar ett konto med lösenord för att få tillgång till verktygslådan.

Vid frågor kontakta Greger Rösnes:

Greger.Rosnes@reggioemilia.se

08-619 45 52

Till smakprov Vea Vecchis reflektioner