Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Reggio Emilia Institutets Podd Leicy Och Fia Slide

Vi startar podd!

Ny podcastserie om Reggio Emilia-inspiration

2024-09-24

Vi är glada att kunna meddela att Reggio Emilia-institutet nu erbjuder en inspirerande podcastserie där du kan fördjupa dig i Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Genom samtal med forskare, pedagoger och andra experter inom området, erbjuder podcasten unika insikter och praktiska verktyg för alla som är intresserade av barns lärande och utveckling.

“Vi har länge känt att vi behöver ett forum där vi kan möta upp frågor snabbt och direkt”, säger pedagogista Sofia Hedin, som tillsammans med ateljerista Leicy Olsborn Björby kommer att vara programledare för podcasten.

I varje avsnitt diskuteras aktuella pedagogiska frågor, metoder och praktiska erfarenheter från förskolor och skolor som arbetar med Reggio Emilia-inspiration. Du får även ta del av inspirerande berättelser om hur Reggio Emilias pedagogiska filosofi kan bidra till att främja barns kreativa och kritiska tänkande.

Lyssna på avsnitten direkt på Reggio Emilia-institutets hemsida eller där du brukar hitta dina poddar.

“Det blir också naknare – ett forum där vi kan tänka högt och lågt och utmana sanningar, gästerna och oss själva.”

Leicy Olsborn Björby

Podcast Reggio.Emilia In Action

Inspelning med gästande Anna Barsotti som var den som först introducerade Reggio Emilia-filosofin i Sverige. Foto: Edith Backlund

Har du frågor, tankar eller idéer för kommande avsnitt är du varmt välkommen att mejla podden@reggioemilia.se

Relaterade länkar

Läs mer om poddar som arena för lärande

Läs en intervju med poddaren Jasmin Nasser