Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Bordercrossing och nya stadsateljén i Haninge kommun. I bildspelet syns ateljeristan Vea Vecchi klippa bandet, tillsammans med glimtar från utställningen, ateljén, invigningen och arbetet innan, bland annat med den grupp ateljeristor, från Italien och i Sverige som arbetat med ateljén.

Nu är Bordercrossing här!

2017-09-08

Ateljeristan Vea Vecchi klipper bandet till utställningen Bordercrossing i Haninge kommun, den första utställning från förskolorna i Reggio Emilia i Italien som visas i Sverige sedan Moderna Museets ”Ett barn har hundra språk” 1981 och ”Mer om hundra språk” 1986. Modern Barndom var med när Bordercrossing och den nya stadsateljén invigdes i Handen söder om Stockholm.

Till Reggio Childrens utställning Bordercrossing, som visar ett projekterande arbete i några förskolor i Reggio Emilia, har Reggio Emilia Institutet och Haninge kommun även byggt upp en stadsateljé, för att alla ska få möjlighet att pröva och arbeta just så hundraspråkligt och gränsöverskridande som utställningen visar. Detta är en stadsateljé där lärande, digitalitet, estetik och naturvetenskap får chans att mötas på många olika sätt.

Bordercrossing kommer – efter Haninge som är första kommun – att turnera vidare i Sverige de närmsta åren. På varje ny plats kommer en ny stadsateljé att byggas upp och sedan lämnas kvar.

Ateljén och utställningen som i höst visas vid Rudan i Handen är framför allt en viktig del i Haninge kommuns egen fort- och utbildningssatsning. Men den är också öppen för andra pedagoger, förskolor och skolor – och för allmänheten under vissa dagar.

Mer om utställningen & öppettider

Logga ink Haninge kommun Skärmavbild 2017-05-24 kl. 13.13.15.png