Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Teknikfest för tjejer

2016-04-14

För andra året i rad har det varit Teklafestival för att få tjejer intresserade av teknik och i år för dubbelt så många deltagare. Initiativet till denna festival kommer från artisten Robyn tillsammans med KTH och hölls på KTHs campus. Festivalen riktar sig till tjejer i åldrarna 11-18 år.

Tyngdpunkten ligger på en mängd olika workshops som leds av studenter från KTH, företag och organisationer som arbetar med teknik på olika sätt. Bygga och programmera dansande robotar, skapa en superhjälte, designa ett spel, göra en låt och analysera proteiner var några av aktiviteterna under dagen.


Vi är inga experter, vi lär oss av varandra.” var bland det första som jag hörde en av ledarna för workshopen kring Makerspace säga. Det kändes som om det slog an tonen för väldigt mycket av det som hände den dagen. Att ge deltagarna möjligheten till att experimentera utan att det måste bli ”rätt”, det handlar snarare om en kreativ process där man inspireras av andra.

<iframe width="409" height="230" src="https://www.youtube.com/embed/m8282JPDpXs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Text och bild Markus Bergenord