Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Nästa veckoseminarium i Reggio Emilia blir den 9 - 13 maj 2022

Utöver kurskostnad tillkommer en kostnad för researrangemang. Ni kan själva ombesörja resa eller ta hjälp av den resebyrå som vi samarbetar med.

Reggio Emilia Institutet arrangerar tillsammans med Reggio Children, en gång per år, ett Veckoseminarium i Reggio Emilia.

Reggio Children är ett internationellt centrum i staden Reggio Emilia i Italien, som startades 1994 för att försvara och främja barns rättigheter och potentialitet. Det skapades med avsikt att värdera och skydda Reggio Emilias förskolor och småbarnsförskolor, kända i Italien och över hela världen som Reggio Emilia approach ® 

Veckoseminariet är öppet för deltagare från nordiska länder och blir på detta sätt ett nordiskt möte, samtidigt som det är ett möte mellan Norden och Italien.

OBS: Läs igenom de allmänna villkoren nedan.

  • Studiegrupp från Sverige och Norge maj 2019

    Studiegrupp från Sverige och Norge maj 2019

Kurskostnad: Preliminärt pris: 25 950 kr ex moms. Utöver kurskostnad tillkommer en kostnad för researrangemang. Ni ombesörjer resan själva. Ni kan ta hjälp av den resebyrå som vi samarbetar med. Kontakta oss för kontaktuppgifter till resebyrån.

Datum: 9 – 13 maj 2022 exkl resdagar

Språk: Italienska och svenska. Alla föreläsningar, workshoppar, seminarier och besök ute på förskolor och småbarnsförskolor tolkas till svenska.

Övrig information: I priset för seminariet ingår del i dubbelrum i 6 nätter (8-14 maj) i centralt belägna hotell med frukost, kursavgift till Reggio Children, samt försäkring på plats. Enkelrum går att få mot enkelrumstillägg cirka 550 kr/person och natt

Allmänna villkor för veckoseminarium i Reggio Emilia, Italien den 8-14 maj 2022

Veckoseminariet innehåller föreläsningar, workshoppar, seminarier och besök ute i verksamheten på förskolor och småbarnsförskolor. Där får deltagarna tillfälle att se och skugga verksamheten och följa hur pedagogerna och barnen utforskar, skapar och lär tillsammans.

Denna vecka ger en helhetsbild av den pedagogiska verksamheten på förskolorna i Reggio Emilia, från dess uppkomst och historia fram till hur de organiserar sig i dag. Deltagarna får genom samtal med varandra och med sina italienska kollegor en fördjupad förståelse för och unik möjlighet att spegla sin verksamhet i Sverige och i Norden.

Veckoseminariet vänder sig till pedagoger, chefer, administration och politiker. År 2022 genomförs Veckoseminariet den 9-13 maj, exklusive resdagar.

Det är nu möjligt att få medel, genom Erasmus +1, till våra seminarier. Observera att det är verksamheten som kan göra denna stipendieansökan utifrån sitt projekts mål och inte den enskilda deltagaren. Kontakta UHÄ (Universitet och Högskolerådet) för mer information om aktuella ansökningstider.

Längre ner på sidan hittar du en länk till mer information från UHÄ om Erasmus +1 och hur du söker.

Se programexempel från tidigare Veckoseminarium i Reggio Emilia

Här hittar du mer information om Erasmus +1 och hur du söker:

Alla kontakter gällande arrangemanget hänvisas till Jessica Fällgren, Reggio Emilia Institutet. Se adress och telefonnummer nedan.

För platsförfrågningar, information samt intresseanmälningar, kontakta

Kurs- & allmän information, seminarier i Reggio Emilia

Jessica Fällgren

Telefon: 08-619 45 50/51

jessica.fallgren@reggioemilia.se

Veckan i Reggio Emilia var så inspirerande. Att få vara här, att se, att uppleva, smaka, dofta och känna staden och pedagogiken var otroligt. Jag har fått inspiration och glädje. Jag vill åka hem till mina barn på min förskola och mina kollegor och dela allt jag har fått upplevt. Dela med mig glädje att vi jobbar med våran framtid. Tack, jättestort tack för arrangemang! Vi var så många men ni har lagt jättemycket jobb på att allt ska funka! TACK!

Ur deltagarnas utvärderingar