Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Språkande filmarbete – barn som kommunicerar om viktiga saker via film i ett samarbete mellan förskolor i Linköping och Malmö, 9 april 2024 Ny!

– föreläsning

0 sek

Inkl. moms

Lägg i kundvagn

Barns språkutveckling är i fokus på förskolan. Som medborgare måste man få göra sin röst hörd, få ingå i meningsfulla sammanhang och ha möjlighet att påverka. Denna föreläsning berättar om ett pågående projekt som lyfter just detta, hur de goda samtalen kan skapa reflektioner, reaktioner och aktioner, kommunikation och ett meningsfullt innehåll. 

Ett projekt som Modern Barndom uppmärksammat i ”Digital brevväxling på barnens villkor”, nr 3/23, där pedagogerna i Ryd bland annat delade med sig detta:

”Vårt digitala filmprojekt har – som i alla våra processer ihop med barnen – gett oss pedagoger många tankar och erfarenheter. Som hur tydligt det är att språket kommer i gång när det finns en mottagare för det som man vill visa och berätta om”.

Föreläsare:

Sofia Hedin, pedagogista i Linköping  

Per Dahlbeck, utvecklingspedagog på Pedagogisk inspiration i Malmö

Språkande Filmarbete, Slide

Föreläsare: Sofia Hedin pedagogista i Ryd, Linköping, och Per Dahlbeck, utvecklingspedagog på Pedagogisk inspiration i Malmö

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 9 april 2024

Tid: Kl 17:30 – 20:00

I artikeln "Digital brevväxling på barnens villkor" i Modern Barndom nr 3/23 skriver pedagogerna i Ryd bland annat så här: 

Vårt digitala filmprojekt har – som i alla våra processer ihop med barnen – gett oss pedagoger många tankar och erfarenheter. Som hur tydligt det är att språket kommer i gång när det finns en mottagare för det som man vill visa och berätta om, och hur viktigt det är att det barnen gör är ”på riktigt viktigt” (ett viktigt uttryck hos oss som kom- mer från en pojke som gick i Ryd för många år sedan).

De flesta av våra föreläsningar är nu tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.


Föreläsningen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom.

Du anmäler dig genom att lägga i kundvagnen. I inbjudan, som kommer två veckor före föreläsningen via mejl, får du länken och instruktionen för hur du loggar in.

Det är endast de som är anmälda som kommer att släppas in på föreläsningen.

OBS! VID BOKNING AV PLATS TILL DIGITAL FÖRELÄSNING/WORKSHOP GÄLLER EN PERSON PER BOKNING. ÄR NI FLERA SOM SKA DELTA BEHÖVER NI BOKA PLATS FÖR SAMTLIGA DELTAGARE.


Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in föreläsningen.

OBS: Till de flesta digitala arrangemang går det, i mån av plats, bra att anmäla sig ända fram till och med samma dag som arrangemanget äger rum.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till Programmet digitalt