Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Reggio Emilia-inspiration i Sverige – då, nu och framåt, 27 september 2023

Föreläsning

840 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

En föreläsning om hur Reggio Emilias kommunala förskolor har inspirerat svensk förskola sedan slutet av 80-talet, och hur den fortsätter att göra det idag men också hur vi i som arbetar i förskolan kan tänka framåt. Vad kan Reggio Emilia-inspiration bli i framtiden? 

”Besök oss, men glöm oss när ni åker hem” sa Loris Malaguzzi till de pedagoger som besökte Reggio Emilia i början av 90-talet. Han ville med det uttalandet påminna oss om att vi kan bli inspirerade av deras tankar om barns rättigheter och förskolor, men att det inte finns någon färdig manual för hur det ska göras i praktiken. Det är ett undersökande och utforskande arbete som varje sammanhang behöver göra tillsammans med pedagoger, barn och familjer. Att arbeta Reggio Emilia-inspirerat i Sverige idag är att ge sig in i ett projekterande där vi behöver undersöka och utforska vad dessa ställningstaganden kan bli i den praktik vi befinner oss i just nu och vad vi kan behöva fördjupa och utveckla mer.

I denna föreläsning kommer föreläsarna att dela med sig av sitt eget prövande, undersökande, utforskande och sina erfarenheter av vad Reggio Emilia-inspiration kan bli i en svensk praktik, då, nu och framåt.  

Tidigare kursdeltagare:

"Intressant med historia, konkreta tips från nutid och inspirerande kunskap om Reggio-filosofi."

"En mycket tydlig och intressant föreläsning, där föreläsarna fångade ens intresse och nyfikenhet. Att få ta del av tre olika personers berättelser var intressant och vidgade perspektivet på Reggio Emilia."

"Jag som nyexaminerad förskollärare som precis börjat arbetat i en Reggio Emilia-inspirerad förskola tar med mig nya tankar och ideér till verksamheten."

Reggio Emilia inspiration i Sverige Anna Barsotti, Anna Söderström Ahrborn, Jasmina Levin 1040X433 Hemsidan Slide

Föreläsare: Anna Barsotti, författare och en av Reggio Emilia Institutets grundare, Anna Söderström Ahrborn, pedagogista och ateljerista samt ordförande för Reggio Emilia Institutet, Jasmina Levin, ateljerista och biträdande rektor i Västerås stad

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 27 september 2023

Tid: Kl 17:30 - 20:00

Flera av våra konferenser är nu digitala och tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.

Konferensen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom. Den kommer innehålla både föreläsningar och reflektionsgrupper med samtalsledare.

Då konferensen innehåller reflektionsgrupper genom så kallade ”breakout-rooms” måste varje deltagare sitta vid en egen dator. Vi måste ha en unik e-postadress till varje deltagare, som också måste ha ett registrerat Zoom-konto.

Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in konferensen.

För att anmäla till konferensen, lägg i kundvagn

OBS: Sista anmälningsdag två veckor innan respektive arrangemang.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till Programmet digitalt