Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Neuropedagogik i förskolan – varför och hur? 22 november 2023

– föreläsning

840 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

Förskolan ska undervisa både gruppen och individen och då behövs en mångfald av teorier om barns lärande och utveckling – teorier om kropp, knopp och kontext. Här kan neuropedagogik fylla en viktig funktion. Neurovetenskap kan till exempel bidra med kunskap om hur minnet fungerar, hur uppmärksamhet och impulskontroll utvecklas och betydelsen av sömn eller stress. Det påverkar i sin tur utformningen av undervisningen i förskolan.

Här ges exempel på hur olika teorier om barns lärande och utveckling underbygger olika pedagogiska arbetssätt.

Lena Aronsson är fil.dr. i förskoledidaktik och universitetslektor vid Stockholms universitet. Lena har en bakgrund i förskolan där hon arbetat många år som förskollärare och rektor samt med pedagogisk utveckling både i arbetslag och på förvaltningsnivå. Bilden på Lena är tagen av fotograf Sören Andersson, Stockholms universitet

Tidigare deltagare:

"Mycket inspirerande, lärorikt och bra. Det är mycket användbart med föreläsningar som kan vara både teoretiska och utmanande, något som får våra hjärnor att spraka och arbeta lite extra. Jag fick många tankar att ta med mig."

"Jag gillade särskilt presentationen av olika teorier och perspektiv."

Neuropedagogik I Förskolan – Varför Och Hur? 1 Februari 2022 Slide1 1040X433

Föreläsare: Lena Aronsson är fil.dr. i förskoledidaktik och universitetslektor vid Stockholms universitet. Lena har en bakgrund i förskolan där hon arbetat många år som förskollärare och rektor samt med pedagogisk utveckling både i arbetslag och på förvaltningsnivå.

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 22 november 2023

Tid: Kl 17:30 – 20:00

De flesta av våra föreläsningar är nu tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.


Föreläsningen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom.

Du anmäler dig genom att lägga i kundvagnen. I inbjudan, som kommer två veckor före föreläsningen via mejl, får du länken och instruktionen för hur du loggar in.

Det är endast de som är anmälda som kommer att släppas in på föreläsningen.

OBS! VID BOKNING AV PLATS TILL DIGITAL FÖRELÄSNING/WORKSHOP GÄLLER EN PERSON PER BOKNING. ÄR NI FLERA SOM SKA DELTA BEHÖVER NI BOKA PLATS FÖR SAMTLIGA DELTAGARE.


Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in föreläsningen.

OBS: Till de flesta digitala arrangemang går det, i mån av plats, bra att anmäla sig ända fram till och med samma dag som arrangemanget äger rum.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till Programmet digitalt