Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

”Min bruna hand är också en hand” – Black lives matter med 1-2-åringar, 18 april 2023

– föreläsning

840 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

I en värld där små barn i tidig ålder blir införlivade/internaliserade i en vithetsnorm vill Katarina Västra förskola i Stockholm vidareutveckla sin likabehandlingsplan. I samband med Black lives matter-rörelsens genomslagskraft och tydliga budskap samt det faktum att Barnkonventionen numera är svensk lag initierade de ett aktivt antirasistiskt arbete, specifikt kring betydelsen av olika hudtoner och allas lika värde.

Ämnat kan vara känsligt, färgblindhet har varit rådande, ingen vill bli betraktad som rasist och det finns en oro kring att både säga och göra fel. Föreläsningen är en berättelse om ett projekt som berörde på djupet, där arbetet med miljö, material och verksamheterna i ateljéerna fick stor betydelse.

Maria Fabien arbetar som ateljérista på Katarina Västra förskola. Hon är själv rasifierad och ger en personlig och insiktsfull berättelse kring förskolans arbete med viktiga lärdomar. Tillsammans med Lovisa Gustavsson, förskollärare med särskilt fokus på kropp, dans och rörelse.

  • Min Bruna Hand Är Också En Hand – Black Lives Matter Med 1 2Åringar Slide1
  • Lovisa Gustafsson Och Maria Fabien Slide Hemsidan 1040X433

Föreläsare: Maria Fabien, ateljérista på Katarina Västra förskola och Lovisa Gustavsson, förskollärare med särskilt fokus på kropp, dans och rörelse.

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 18 april 2023

Tid: Kl 17:30 - 20:00

De flesta av våra föreläsningar är nu tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.


Föreläsningen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom.

Du anmäler dig genom att lägga i kundvagnen. I inbjudan, som kommer två veckor före föreläsningen via mejl, får du länken och instruktionen för hur du loggar in.

Det är endast de som är anmälda som kommer att släppas in på föreläsningen.

OBS! VID BOKNING AV PLATS TILL DIGITAL FÖRELÄSNING/WORKSHOP GÄLLER EN PERSON PER BOKNING. ÄR NI FLERA SOM SKA DELTA BEHÖVER NI BOKA PLATS FÖR SAMTLIGA DELTAGARE.


Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in föreläsningen.

OBS: Till de flesta digitala arrangemang går det, i mån av plats, bra att anmäla sig ända fram till och med samma dag som arrangemanget äger rum.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till Programmet digitalt