Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Förskolan som en demokratisk mötesplats – en digital dialogkonferens, 10 oktober 2023

1900 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

Reggio Emilias pedagogiska filosofi är ett demokratiskt ställningstagande för att förskolan och skolan skall vara en demokratisk praktik för såväl barn och unga som för samhället runtomkring.  

Läroplanen för förskolan är mycket tydlig med det demokratiska uppdraget. ”Förskolan ingår i skolväsendet och vilar på demokratins grund.”

”Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för att barnen ska förstå vad demokrati är.”

Arbetslagen skall ”visa respekt för individen och medverka till att skapa ett demokratiskt klimat, där barnen får möjlighet att känna samhörighet och utveckla ansvar och solidaritet." Ur Lpfö 2018

Denna konferens ger olika berättelser om hur förskolor kan vara demokratiska mötesplatser.

 

  • Förskolan Som En Demokratisk Mötesplats – En Digital Dialogkonferens 4 April 2022 Slide1 1040X433
  • Förskolan Som En Demokratisk Mötesplats – En Digital Dialogkonferens 4 April 2022 Slide2 1040X433

Föreläsare: Daniel Lindvall, doktor i sociologi och författare till böckerna Folkstyret i rädslans tid och Upphettning – Demokratin i klimatkrisens tid. Forskare vid Uppsala universitet. Lovisa Sköldefors, central Pedagogista i Haninge kommun. Hanan Qadan Rababah språkutvecklare i Malmö med bakgrund som specialpedagog. Sofia Hedin, pedagogista i Ryd, Linköping tillsammans med Linda Magdesjö, pedagogista i Motala. Maria Fabien, ateljerista på Katarina Västra förskola i Stockholm. Anne Wahlgren, förskollärare på förskolan Trollet i Kalmar. Caroline Andersson, förskollärare i Bromma, Stockholm. Harold Göthson, samhällsvetare och en av grundarna av Reggio Emilia Institutet.

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 10 oktober 2023

Tid: Kl 09:00 - 16:30

För att anmäla till konferensen, lägg i kundvagn

Flera av våra konferenser är nu digitala och tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.

Konferensen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom. Den kommer innehålla både föreläsningar och reflektionsgrupper med samtalsledare.

Då konferensen innehåller reflektionsgrupper genom så kallade ”breakout-rooms” måste varje deltagare sitta vid en egen dator. Vi måste ha en unik e-postadress till varje deltagare, som också måste ha ett registrerat Zoom-konto.

Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in konferensen.

OBS: Till de flesta digitala arrangemang går det, i mån av plats, bra att anmäla sig ända fram till och med samma dag som arrangemanget äger rum.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Boken Förskolan som demokratisk mötesplats

Läs mer – recension i Modern Barndom