Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

Demokrati, ekologi och empati för en hållbar framtid 13 september 2022

föreläsning

740 sek

Exkl. moms

Lägg i kundvagn

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för demokratiska principer och förmåga att samarbete och fatta beslut i enlighet med dem.” Barnen ska också få utveckla ”förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra” Läroplan för förskolan 2018.

Vad innebär detta i praktiken? Ann Åberg ger exempel på demokrati i vardagen på förskolan, kopplat till hållbar utveckling, hållbara relationer och hållbar undervisning.

Lillemor Sterner talar om ekologiska kretslopp, kopplat till klimatförändringar och utarmning av den biologiska mångfalden. Om betydelsen av barns empati och anknytning till naturen på ett hoppfullt sätt.

Föreläsare: Ann Åberg förskollärare, pedagogista och författare till Lyssnandets pedagogik (Liber), tillsammans med Lillemor Sterner biolog, fd lärarutbildare och en av författarna till Barn och naturvetenskap (Liber).

Ort: Genomförs digitalt

Datum: 13 september 2022

Tid: Kl 17:30 – 20:00

För att anmäla till föreläsningen, lägg i kundvagn

De flesta av våra föreläsningar är nu tillgängliga för alla, oavsett var man befinner sig.


Föreläsningen kommer att genomföras digitalt – live – via Zoom.

Du anmäler dig genom att lägga i kundvagnen. I inbjudan, som kommer två veckor före föreläsningen via mejl, får du länken och instruktionen för hur du loggar in.

Det är endast de som är anmälda som kommer att släppas in på föreläsningen.

OBS! VID BOKNING AV PLATS TILL DIGITAL FÖRELÄSNING/WORKSHOP GÄLLER EN PERSON PER BOKNING. ÄR NI FLERA SOM SKA DELTA BEHÖVER NI BOKA PLATS FÖR SAMTLIGA DELTAGARE.


Det är inte tillåtet att fotografera eller spela in föreläsningen.

OBS: Till de flesta digitala arrangemang går det, i mån av plats, bra att anmäla sig ända fram till och med samma dag som arrangemanget äger rum.


Anmälan är bindande. Vid avbokning 0-2 veckor innan kursstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta kursplatsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.


Reggio Emilia Institutet förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet.
Institutet har också rätt att ställa in program. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften.

Till Programmet digitalt