Visa: Exkl moms | Inkl moms

EXKL | INKL MOMS

100-språkspriset

2020-06-08

100-språkspriset delas ut av Reggio Emilia Institutet i samarbete med Loris Malaguzzis insamlingsstiftelse till en inspiratör som genom sin verksamhet, modigt och lyhört lyfter fram barns och ungas rätt att utforska alla sina uttryck. Prissumman är 50 000 kronor.

Mottagare 2018 var Historieberättarna och 2019 Läsfrämjarinstitutet. Nomineringsperiod 2020 var 23 mars-23 april. 

På grund av rådande läge med covid -19 har vi beslutat att skjuta upp juryarbetet till januari 2021. Offentliggörande av mottagare och prisutdelningen planeras ske under Reggio Emilia Institutets konferens "Att leda och utveckla förskola – konferens i dialog. Kvalitet, likvärdighet och ledarskap" i Helsingborg 16 mars 2021.

I juryn 2020 sitter:

Farnaz Arbabi, regissör, dramatiker och konstnärlig ledare på teatern Unga Klara

Karin Gandini, grafisk formgivare, kreativ ledare och styrelseledamot i Reggio Emilia Institutet

Lovisa Sköldefors, pedagogista och styrelseledamot i Reggio Emilia Institutet

Maria Pelle-Bäck, ateljerista och styrelseledamot i Loris Malaguzzis insamlingsstiftelse

Ulla Messing, förskolechef och ordförande i Loris Malaguzzis insamlingsstiftelse

Tidigare pristagare har prisats (enligt juryns motivering) för att de:

Läsfrämjarinstitutet 2019 ”frivilligt agerar som ansvarstagande medborgare med att ge barn läsandets kraft genom 100-språkliga uttryck, och därigenom bidrar till ett språkande som öppnar gränser och ger barn en röst i vår demokrati.”

Historieberättarna 2018 ”i gemensamma aktiviteter med nyanlända, i Sverige och internationellt, värnar de ungas rätt att gestalta sina identiteter i berättelser genom 100-språkliga uttryck. Berättelser om vår tid som annars inte skulle blivit berättade.”

Frågor om priset och pressbilder: Ylva Telegin, 100sprakspriset@reggioemilia.se, 070-694 88 85

Personuppgifter lämnade i samband med nomineringsprocessen används endast i ovan angivna syfte och kommer att raderas efter att processen är avslutad.

Foto i bildspel: © Gandini forma, Maria Herngren, Maria Kozlowska, Sara Borgström, Trångsunds förskolor, Pixabay och Unsplash.

Läs mer: